Onze introductie

Over onze privé sauna

Bahami's privé Wellness, gelegen in Kortrijk, een stad die aan het vernieuwen is. Bij Bahami, kan u terecht voor een welverdiende ontspanning. Elke reden is goed om u volledig te ontspannen. HER-LEVEN en herbronnen begint hier in bahami's privé Wellness.
Bahami beschikt over een Jacuzzi met geur therapie, infra-rood sauna met full spectrum lampen zodat deze ook veel dieper in de huid dringen en effectieve therapeutische werking hebben op spieren en gewrichten, Finse sauna, stoombad, ontspanningsruimte en een aparte massageruimte. Kortom alles in het kader van puur ontspannen en genieten, om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress. Ook voor een parking hoeft u geen stress te hebben, we hebben een gratis privéparking. Wij bieden je een zeer vriendelijke en correcte service en we waken erop dat u steeds in een hygiënische wellness terechtkomt. Daarom zijn badlinnen en slippers inbegrepen, shampoo, douchegel, hydraterende huidlotion, koffie, thee en water zijn gratis. Glas cava en gezond hapje bij aankomst.

De 10 grootste gezondheidsvoordelen van de sauna

 • Verbetering van de doorbloeding. ...
 • Uitscheiden van afvalstoffen. ...
 • Betere weerstand tegen temperatuurswisselingen. ...
 • Een gezonde huid. ...
 • Verlicht gewrichts- en spierpijn. ...
 • Betere conditie van de aderen. ...
 • Diepe ontspanning en vermindering van stress. ...
 • Betere weerstand.

  Waar is de sauna goed voor?

  Ontspannen

  Ga je gebukt onder drukke werkdagen en deadlines? Uit Zweeds onderzoek blijkt dat het gehalte serotonine, een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt, in je bloed toeneemt wanneer je geregeld de sauna bezoekt.

  Ook wetenschappers aan de Oklahoma State University concluderen dat de sauna daadwerkelijk een ontspannend effect heeft. Tijdens hun onderzoek observeerden ze mensen in groepstherapie; proefpersonen die deze therapie combineerden met een saunabezoek waren meer stressbestendig, voelden zich relaxter en meer voldaan dan mensen die alleen voor de therapie gingen.

  Verschillende sauna's werkten met lichttherapie, waarbij je wordt omgeven door kleuren die elkaar afwisselen. Uit onderzoek blijkt dat deze kleuren - in de vorm van licht - een positieve werking hebben op je lichaam en geest. De Amerikaanse professor Jim Oschman, celbioloog en biofysicus, onderzocht 25 jaar lang de verschillende effecten van lichttherapie. Volgens hem stimuleert licht - in de juiste frequenties en kleuren - de celdeling en activeert het het helingsproces in je lichaam. Zo werkt blauw pijnverlagend, is groen emotioneel kalmerend en stimuleert rood je sexdrive.

  Gezondheid

  De sauna kan je helpen je algemene gezondheid te verbeteren. Zo blijkt uit een onderzoek van universiteitskliniek Charité in Berlijn dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt en maakt daardoor antistoffen aan. Geregeld saunabezoek beschermt je beter tegen verkoudheid, al vermindert het de symptomen niet, wanneer je al verkouden bent.

 • Onderzoekers aan de Universiteit van Rurku in Finland ontdekten dat mensen die een halfjaar lang twee keer per week naar de sauna gaan, na een maand 30 procent minder last van verkoudheid hebben dan mensen die nooit een sauna van binnen zien.

  Vaak last van spierpijn? Probeer dan eens een infraroodsauna. Uit een onderzoek, uitgevoerd door het Medisch Spectrum Twente in Enschede, blijkt dat zo'n sauna een positief effect heeft op je lichaam. Naast spierpijn kan het bijvoorbeeld ook rugpijn verminderen. De lampen in een infraroodcabine verwarmen je lichaam, de stralen dringen diep in je huid door. Door de warmte verbetert de doorbloeding in je lichaam én ontspant de huid. De kans is groot dat je niet langer last hebt van je spieren, of in elk geval veel minder.

  Voor je huid

  Je lijf reageert flink op de warmte in de sauna. Als reactie daarop werkt je lichaam - net als tijdens een stevige workout - hard om af te koelen: je gaat zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden.

  Je raakt zo niet alleen vocht kwijt, ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Uit een onderzoek van dr. Doreen Kowatzki aan de Universiteit van Jena, gepubliceerd in Dermatology, blijkt overigens dat de sauna niet alleen reinigend werkt maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag.

  Bovendien gaat herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde sneller. Uit dezelfde studie blijkt ook dat hoe vaker je de sauna neemt, hoe meer voordeel je huid er van heeft: die wordt er elke keer wat sterker van.